Politika korišćenja kolačića

ŠTA SU KOLAČIĆI?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se čuvaju u internet pretraživaču na vašem uređaju (PC, pametni telefon, tablet itd.) kada posetite internet prezentaciju, kako bi pretraživač sačuvao određene informacije. Kada sledeći put posetite internet prezentaciju sa istog uređaja, informacije koje se čuvaju u kolačićima će biti vraćene ka našoj internet prezentaciji („Kolačići prve strane“) ili drugoj platformi kojoj kolačić pripada („Kolačić treće strane“).

Na osnovu informacija koje su sačuvane i vraćene putem kolačića, internet prezentacija prepoznaje da ste ranije već pristupali sa određenog pretraživača i uređaja.
Vaši podaci o ličnosti se ne prikupljaju putem kolačića. U slučaju apliciranja za određene proizvode banke, prikupljanje i korišćenje vaših podataka o ličnosti  je predmet posebne saglasnosti koja je istaknuta na odgovarajućoj stranici sajta.

Kolačići koji nisu neophodni za ispravan prikaz internet prezentacije (kolačići performansi) koriste se samo nakon vaše saglasnosti.

VRSTE KOLAČIĆA

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići obezbeđuju funkcije bez kojih se internet prezentacija ne može ispravno prikazati. Ove kolačiće isključivo koristi internet prezentacija UniCredit Banke i zato se zovu „kolačići prve strane“(First-Party Cookies). Neophodni tj. tehnički kolačići se moraju koristiti ukoliko želite da pristupite sadržajima sajta i ne koriste se u druge svrhe osim onih koje su neophodne za slanje komunikacije putem elektronske komunikacione mreže pa se mogu čuvati na uređaju korisnika bez njegovog prethodnog pristanka. Tehnički kolačići su neophodni kako bi se pregledala i koristila internet prezentacija kao i kako bi se vršila pretraga na osnovu izabranih kriterijuma (npr. jezik) i time optimizovala veb lokacija. Ovi kolačići se prikupljaju na zbirnoj i anonimnoj osnovi.

Kolačići performansi

Kolačići performansi prikupljaju anonimne, statističke podatke o tome kako se koristi internet prezentacija, u cilju unapređenja sadržaja i funkcionalnosti. Takvi kolačići pripadaju kompaniji Google („Kolačić treće strane“) i omogućavaju prikupljanje podataka o broju pristupa stranici, vremenu provedenom na internet prezentaciji, redosledu posećenih stranica, ključnim rečima koje su vas dovele do naše internet prezentacije, zemlji odakle se pristupa internet prezentaciji, procenat mobilnih uređaja koji pristupaju internet prezentaciji i slične statističke podatke.

Kolačići performansi koriste se samo ako postoji vaša saglasnost.

UPRAVLJANJE KOLAČIĆIMA

U slučaju Kolačića treće strane tj Google Analitics moguće je (ukoliko ne želite da Google Analitics prikuplja podatke prilikom vaše posete internet prezentaciji UniCredit Banke) da izbegnete prikupljanje takvih podataka tako što ćete da izaberete opciju Prihvatam samo tehničke kolačiće.

Takođe, ukoliko želite da izbegnete prikupljanje analitičkih podataka, možete koristiti anonimno pretraživanje u vašem Internet pretraživaču, ili posebne verzije Internet pretraživača koje omogućavaju anonimno pretraživanje. Da biste saznali više, konsultujte tehničku dokumentaciju za program koji koristite za Internet pretraživanje.

Uz pomoć alata u vašem Internet pretraživaču u svakom trenutku možete obrisati kolačiće, kao i istoriju pretraživanja.

PERIOD ČUVANJA PODATAKA I PRAVO NA BRISANJE

UniCredit Banka ne obrađuje podatke o ličnosti korisnika pomoću nezavisnih kolačića za profilisanje.

Neki podaci koji se odnose na kolačiće sesije čuvaće se samo tokom trajanja sesije.

Na kraju ovog perioda skladištenja, podaci o ličnosti subjekata podataka biće izbrisani ili čuvani na način koji ne omogućava identifikaciju subjekta podataka (npr. nepovratna anonimizacija), osim ako je dalja obrada neophodna neku od zakonitih osnova obrade u skladu s Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Ako se korisnik poveže sa veb lokacijom UniCredit Banke nakon maksimalnog vremena koje kolačići mogu da čuvaju, baner koji traži saglasnost će se ponovo prikazati.

 

TRAJANJE KOLAČIĆA

Tehnički, sesijski kolačići nisu trajno memorisani na uređajima korisnika, i brišu se kada se pretraživač zatvori.

Lista svih kolačića sa opisom i periodom trajanja je dostupna u nastavku.

 

Neophodni kolačići

Naziv

Opis

 

Trajanje

cookies_all_agreed

Ovaj kolačić određuje da li je korisnik prihvatio sve kolačiće.

 


1 godina

cookies_settings_saved

Ovaj kolačić određuje da li baner kolačića treba pokazati korisniku.

 


1 godina

cookies_consent

Ovaj kolačić određuje koje je grupe kolačića korisnik prihvatio.

 


1 godina

ASP.NET_SessionId

Ovaj kolačić automatski generiše veb-server i uspostavlja jedinstveni ID sesije. Zahvaljujući ovim kolačićima podaci navedeni od strane korisnika sajta neće biti izgubljeni dok korisnik pristupa Internet prezentaciji. Važnost ovih kolačića ističe kada korisnik napusti sajt.

 




sesija

Kolačići performansi

Naziv

Opis

 

Trajanje

_ga

Ovaj kolačić prikuplja anonimne statističke podatke o tome kako korisnici koriste Internet prezentaciju

Google Analytics

 

2 godine

_gid

Ovaj kolačić služi za razlikovanje aktivnosti korisnika prilikom koriščenja Internet prezentacije

Google Analytics

 

24 h

_gat

Ovaj kolačić ograničava prikupljanje podataka ako ima previše zahteva korisnika na jednoj stranici. Neki zahtevi korisnika su blokirani a rezultati projektovani.

Google Analytics

 

 

1 minut

 

 

 

 

Više informacija o kolačićima je dostupno putem linkova u nastavku http://www.aboutcookies.org/ i http://www.cookiecentral.com/faq/.

Rukovalac podataka

UniCredit Banka Srbija a.d. Beograd, ul. Rajićeva br. 27-29, matični broj 17324918.

Imenovano lice za zaštitu podataka o ličnosti

U sklopu implementacije standarda zaštite podatka o ličnosti propisanih Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i pravilima UniCredit Grupe, Banka je imenovala lice za zaštitu podataka o ličnosti kojem se možete obratiti za sva pitanja i zahteve u vezi sa obradom Vaših podataka o ličnosti, na sledeće adrese:

Email: dpo@unicreditgroup.rs

Pošta: Jurija Gagarina 12, 11070 Novi Beograd